The Fortress of Solitude

His journey. Their battle. Our forum.
 

ИндексДобре дошли!КалендарВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Кой е Кларк Кент?

Go down 
АвторСъобщение
Kara
Строител на Крепостта
Строител на Крепостта
avatar

Female
Брой мнения : 284
Age : 28
Location : Krypton
Любим герой : Лекс, Лайнъл, Лоис, Клои
Registration date : 07.11.2007

ПисанеЗаглавие: Кой е Кларк Кент?   Вто Яну 29, 2008 2:58 am

Кларк Кент"So what are you: man or Superman?" Лана Ланг на Кларк Кент, PilotКларк Кент е последният син на Криптон.
Кларк е роден като Кал-Ел, единственият син на Джор-Ел и Лара-Ел, на планетата Криптон. Когато планетата им е на път да се разруши, поради опитите на Генерал Зод да завладее хората си, Джор-Ел слага сина си в космически кораб, за да го изпрати на Земята, при добро семейство, което вече е посещавал преди години. Въпреки че Лара се опасява дали хората ще приемат и обичат сина им, Джор-Ел я уверява, че това семейство е добро за него.Кал-Ел пристига в Смолвил по време на метеоритния дъжд на 16 октомври 1989. Той е изпратен от Криптон, докато е бебе, но поради дългото разстояние до Земята, Кларк е на 2-3 години, когато е намерен от Джонатан и Марта Кент, както планира Джор-Ел. Тъй като те не могат да си имат деца, осинувяват малкото момче и го наричат Кларк (моминското име на Марта) и го отглеждат като свой собствен син. Кларк знае, че е осинувен, но научава, че не принадлежи на тази планета, когато е на 14 и се изправя срещу Джонатан с хиляди въпроси относно своята непроницаемост.

След смъртта на баща си, Кларк напуска университета в централен Канзас и в момента върши всичката работа в семейната ферма.

Характер


"You feel no pain greater than to see others in agony." – Генерал Зод на Кларк, Vessel

Повечето от чертите на характера на Кларк са пряк резултат от възпитанието му на скромно фермерско момче. Кларк е много близък с двамата си родители, той е почтителен, послушен и силно цени тяхното одобрение. Отгледан при силно морална обстановка, той не харесва навлизането в чуждата собственост, смята, че лошите трябва да бъдат наказвани и иска нещата да бъдат справедливи. Кларк е трудолюбив и обикновено не обръща внимание на материалното.

Две от чертите на Кларк Кент, изтъкнати в повечето епизоди, са неговото позитивно менние за хората и неговото себеотрицание, заради това, че не е човек. Той е идеалистичен и има способността винаги да намира доброто в хората, което само по себе си се превръща в желание да вярва на другите, дори и когато грешат. ( С изключение на Лайнъл Лутър в сезон 3). Оптимистичните мнения са също присъщи на Кларк, дори когато е в състояние на амнезия, той отново има позитивно държане към другите около него. Той силно вярва, че положителните чувства като състраданието, са синоним начовешката раса, и мисли, че хората са всички прекрасни създания.
Кларк често показва желанието си да бъде човек и омразата към извънземния си произход, най-вероятно защото чувства, че биологията му възпрепятства човечността му, въпреки че много хора му казват, че човечността е много повече от биология. Тази крайна себененавист от негова страна е вероятно причината, поради която Кларк възприема ситуациите, той мисли, че всичко е по негова вина, заради него или за него. Често се чувства виновен за неща, които не контролира той и не смята себе си за герой, защото мисли, че причинява само беди. Това може също да обясни страха му от споделяне на тайната за произхода си, тъй като мисли, че всеки, който я знае ще бъде подтиснат от това, което е, защото така се чувства той. В момента, Кларк се боди да осъзнае, че не може да спаси всеки, който се намира в опастност и чувства, че героичните му подвизи са неадекватни.

Този комплекс за малоценност също се отнася за начина, по който Кларк се чувства относно собствената си раса, бързо съдейки, че крипонианците са зли, докато не осъзнава, че те, както хората, са имали добри и лоши хора, например Генерал Зод, зъл криптоаниански престъпник, и биологичния му баща Джор-Ел, добър човек, опитал се да спре действията на Зод на Криптон. Кларк разбира още, че криптоанианците са хора, способни на любов и състрадание. В момента той е напреднал относно себеприемането си. Той е благодарен за силите си и горд от съчувствието си към хората, приемайки това като сила, нещо което му е изтъкнато от Martian Manhunter. Кларк започва да съумява, че обстоятелствата, които заобикалят съдбата му, засягат по-голям кръг от хора, не само в родния му град. Той изглежда раздвоен относно това, кога ще продължи криптонианската си подготовка, но е твърдо решен да се заеме с нея в близкото бъдеще. След като се събира с Лана Ланг през 2007 обаче, той изоставя тези планове и заявява намерението си да се опита да живее нормален живот с нея във фермата.

Кларк може да бъде импулсивен, често действа преди да мисли. Дори и да има добри намерения, не мисли занапред и върши нещата без да се замисля за последствията. Неизненадващо, Кларк има комплекс на герой, често опитвайки се да спаси нечий живот на всяка цена. Доброволно е рискувал собствения си живот, за да спаси тези, които обича, и неведнъж е предлагал дома си на хора в нужда. (Дори за месец спи на канапето, докато Лоис ползва неговата стая). Кларк е също много приятелски настроен към деца и се наслаждава на ситуации, в които трябва да е „по-големият брат”.
Освен това, тъй като той упорито пази тайната си, Кларк може понякога да бъде нечестен. Често си съчинява лъжи, за да обясни внезапната му поява или липса или как знае за мистериозни неща. Иронично, но въпреки това, Кларк цени доверието в една връзка. Той изглежда малко по-незрял от приятелите си , въпреки че това може би е резултат от неговото затворено възпитание. Кларк също е познат с това, че хленчи, потиснат е или пък се цупи, особено относно странната си връзка с Лана Ланг. Приятелите и родителите му често му казват, че не трябва да затваря в себе си емоциите си.
Кларк се страхува от височини, въпреки факта, че може да оцелее след падане при много бърза скорост. Той обикновено закъснява, въпреки супер скоростта си. Добър е по математика, обича да играе футбол и баскетбол, и обича астрономия и журналистика.

Сили и способности


"That's why I'm lucky to have parents like you. Every time I woke up and had a new ability, you were always there to help me adjust and this time is no different."
– Кларк Кент

Свръхчовешките си способности Кларк получава от земното жълто слънце. Обикновено силите му се появяват внезапно и той трябва да се научи да ги контролира. Те стават по-силни, когато Кларк става по-възрастен.

Виж тук> Силите на Кларк

Кларк също има предвиждащи сънища и чува силен шум, когато криптониански технологии се намират достатъчно близо до него, че да му изпратят сигнал.

Слабост"We all have our weaknesses, I guess. Except for you, of course." – Клои Съливан

Кларк е уязвим от криптонит, радиоактивни остански от родната му планета, Криптон. Различните вариации на криптонит му влиаят по различен начин. Кларк може да се защити от радиацията на криптонита, като използва олово или като премахне веществото от себе си.

Зелен криптонит прави Кларк физически слаб и мъчително болен. Веднъж дори заявява, че действието на зеления криптонит боли повече от счупени ребра.

Червен криптонит кара Кларк да изгуби всичките си задръжки и морална съвест. Ефектът се засилва с времето. Под влиянието на червен криптонит, Кларк оникновено нарича себе си „Кал”, на кратко от рожденното му име Кал-Ел.

Черен криптонит може да раздели или събере Кларк от неговата криптонианска същност, Кал-Ел.

Сребърен криптонит прави Кларк опасно параноичен и подозрителен.

Син криптонит се появява под формата на накит, който докато е носен от него, премахва изцяло силите му.

Въпреки че повечето метеоритни откачалки получават силите си от зелен криптонит, уязвимостта или имунитетът на Кларк към тях сякаш са случайни. Кларк е също уязвим на магическите способности на графиня Маргарет Изабел Торо и Михаил Миксйезпитлик, и от хипнотичните способности на огърлицата на Симон. Той също се поддава на различни междугалактически създания от Зоната Фантом.

Интересни факти:


• Кларк е висок около 190см
• Почти винаги носи червено, бяло, жълто или синьо (Кал-Ел носи черно)
• Първата дума на Кларк е „Лара”, името на биологичната му майка. Той е наречен Кал-Ел от криптоанианската си братовчедка Кара.
• Той е добър ученик и рядко пропуска училище.
• Първата сила, която Кларк открива в себе си е супер скоростта.
• Алкохолът не влияе на Кларк, но той не пие, защото родителите му не одобряват.
• Кларк е член на Key Club в гимназията
• Кларк завършва средното си обучение на 18 май 2005. От четиримата главни герои, които са в неговия клас (Кларк, Клои, Пийт и Лана), той е единственият, който минава по сцената и получава дипломата си.
• Дори косата на Кларк е неуязвима, тя може да счупи ножици.
• Кларк е номиниран за "Most Likely to be drafted into the NFL" през последната си година, в списъка на „Кой кой е?”
• Кларк е много некадърен танцьор – това е споменато в Hypnotic и Arrow и видяно в Spell
• Кодовото име на кларк в екипа на Оливър Куин е „Бойскаут”
• Презимето на Кларк е въпрос на дебат. В комиксите то е или Джоузеф или Джером, но не е било потвърдено в сериала.
• Кларк е наричал Пийт Рос, Клои Съливан и Лекс Лутър свои най-добри приятели поне по веднъж. Иронично, най-много пъти Лекс е наричан така. Кларк не е показвал такова отношение към Лана или Лоис.
• Кларк може и му е позволено да шофира пикапа на семейство Кент от 14 годишна възраст и го поврежда поне 4 пъти (Exodus, Slumber, Delete, и Splinter), без да броим първият метеоритен дъжд, или когато Роджър Никсън го взривява, докато Кларк е вътре.
• Рожденната година на Кларк на Земята е 1987. Той празнува рожденния си ден (дата, която Джонатан и Марта са избрали) в началото на май. След като става на 18 накрая на последната си година в гимназията, той е вероятно по-малък от съучениците си (в земни години) и почти с цяла година по-малък от Лана, която е на 18 в началото на последната година. (Обаче, имайки предвид, че Кларк е криптонианец, истинската му възраст е неизвестна).
• Също като Оливър Куин и Брус Уейн, Кларк осиротява като момче. За разлика от тях обаче, Кларк израства с двама осиновили го родители, които го обичат.
• Кларк е „умирал” два пъти в сериала, Hidden и Void. В Hidden лекарят всъщност обявява час на смъртта, така че от гледна точка на това той е бил официално мъртав.


Източник: SmallvilleWikia
Превод: Kara

_________________

Most things we're searchin' for are closer than we realize...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://thedevilstrap.forumotion.com/
Etreinte
Zod's Vessel
avatar

Female
Брой мнения : 80
Age : 28
Любим епизод : Onyx
Registration date : 29.01.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Кой е Кларк Кент?   Пет Фев 01, 2008 1:30 pm

Благодаим за подробната информация. Определено нещото което ме дразни в Кларк е как хич не слуша какво му говори Джор-Ел и деиства доста импулсивно, без много да мисли за последиците, които в повечето случаи са катастрофални!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
 
Кой е Кларк Кент?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
The Fortress of Solitude :: Welcome to Smallville,Kansas,Pop.45,001 :: Титаните :: Семейство Кент :: Кларк Кент-
Идете на: